Het Team

Samenwerken aan prachtige maatschappelijke, culturele en sociale vernieuwing. Daar staat Studio Social Impact voor. Voor de meeste opdrachten zal gelden dat we samen met de opdrachtgever een droomteam vormen. Dit team zal vaak hoofdzakelijk bestaan uit de medewerkers van de opdrachtgever. Wij ondersteunen en adviseren zodat voor verdere vernieuwing onze ondersteuning niet meer nodig is.

Studio Social Impact

Studio Social Impact is opgericht door Anne Riemersma. Zijn achtergrond als registeraccountant, aangevuld met bijna 13 jaar ervaring als directeur in verschillende rollen bij maatschappelijke organisaties, wil hij inzetten om met organisaties meer impact te maken.

''De maatschappij mooier willen maken is een prachtige drijfveer en het levert ook veel op. Een gezonde balans tussen focus op de inhoud en een zakelijk bewustzijn. Daar vertel ik graag meer over."

Enkele voorbeelden zijn elders op deze webpagina weergegeven.

Curriculum Vitae

A. (Anne) Riemersma RA

Opleiding:

Registeraccountant. Aangevuld met diverse cursussen op gebied van leiderschap, organisatieontwikkeling, verander-management, zingeving.

Werk:

2007-2020: Stichting Travers

Diverse rollen: Directeur Poppodium Hedon, Travers Welzijn, ZwolleDoet! Directeur Bedrijfsvoering

1996-2007: KPMG Accountants N.V.

Controle en adviesdienstverlening


Portfolio

Hier volgen enkele voorbeelden van projecten waar Anne aan heeft gewerkt. Bij alle voorbeelden is er een sterke focus geweest op de inhoudelijke doelstellingen, aangevuld met een gezonde aandacht voor de zakelijke kant.

Fusies

Hoewel het natuulijk best een stap is om te fuseren met een organisatie, levert dit vaak meerwaarde op. Met een grotere omvang kan vaak meer impact worden bereikt. Hoe dit succesvol kan worden leg ik graag uit aan de hand van een tiental voorbeelden.

Hedon

Hedon is het poppodium van Zwolle en omstreken. Het is sterk gegroeid na de vernieuwbouw. Het podium heeft naast de focus op een sterke programmering ook een stevig maatschappelijk profiel. Voor Cultuureducatie, Talentontwikkeling en Welzijn zijn diverse activiteiten ontwikkeld.

Meer: www.hedon-zwolle.nl


SamenZwolle

SamenZwolle is een platform om naar elkaar om te zien, sociale activiteiten en vrijwilligersvacaturesSamenwerkinsverband van 34 partijen en nog groeiende.

Meer: www.samenzwolle.nl


DOCK24

Een startpunt voor maatschappelijke Participatie. Inwoners met achterstand tot werk of school worden geholpen op een route naar perspectief. Dock24.nl. Nieuwefinancieringsmogelijkheden.

Meer: www.dock24.nl www.dock24.nlBuroRuis

BuroRuis is het consortium van 8 onderwijsinstellingen en Hedon, gericht op het vormgeven van een levendige studentenstad. Niet alleen op cultureel gebied.

Meer: www.buroruis.nl


Festivals

Ook festivals hebben baat bij een gezonde verhouding inhoud en zakelijkheid. Dit heeft bij het bevrijdingsfestival Overijssel, het Stadsfestival en Koningsdag tot mooie resultaten geleid .

Hedon Productiehuis

Het Hedon Productiehuis werkt op een gestructureerde wijze aan cultuureducatie en talentontwikkeling in diverse disciplines. Sociaal en Cultureel.

Meer: www.hedonproductiehuis.nl

Beatbox

Beatbox is een culturele ontmoetingsplek met studio’s en dansruimte. Hier wordt gewerkt aan (culturele) ontwikkeling, weerbaarheid en perspectief.

Meer: www.beatbox.nl